Odškodnina AO plus

Kaj je odškodnina AO plus?

Odškodnina AO plus je odškodnina, ki je vezana na posebno vrsto zavarovanja, ki mu rečemo zavarovanje vozila AO plus. Ta vrsta zavarovanja je zelo pomembna, če ste vi povzročitelj prometne nesreče in bi radi prejeli odškodnino za telesne poškodbe.

Odškodnina AO plus ob prometni nesreči
Odškodnina AO plus krije telesne poškodbe voznika, povzročitelja prometne nesreče

V katerih primerih vam pripada odškodnina AO plus?

Kot že omenjeno, je prvi pogoj za pridobitev odškodnine AO plus ta, da imate urejeno ustrezno zavarovanje. Drugi pogoj je, da ste vi povzročitelj prometne nesreče. Če sta izpolnjena oba pogoja, lahko pošljete odškodninski zahtevek in pričakujete izplačilo odškodnine AO plus. Poleg tega je pomembno tudi, da po prometni nesreči čim prej obiščete osebnega zdravnika, ki vam bo postavil diagnozo, izvidi pa bodo služili kot dokazno gradivo za pridobitev odškodnine AO plus. Po prometni nesreči (najkasneje v 24 urah) kontaktirajte tudi najbližjo policijsko postajo, policist pa mora na kraju dogodka ali pa v bolnišnici opraviti test alkoholiziranosti. To je pomembno zato, da se ovrže sum na morebitno stanje alkoholiziranosti, ki onemogoča pridobitev odškodnine AO plus ali katerekoli druge vrste odškodnine. Na vozilu mora obstajati tudi materialna škoda, razen v primeru, ko je med prometno nesrečo prišlo do zdrsa ali prevrnitve vozila, zaradi česar je možno, da poškodb na vozilu kljub nesreči ni. Za pridobitev odškodnine AO plus je seveda treba imeti tudi dokaze. Najboljši dokazi so zdravniška potrdila in izvidi, zaželeno pa je tudi pričevanje očividcev in ostalih prič. Ob tem je treba omeniti, da so določene vrste poškodb izvzete iz zavarovanja AO plus, mednje pa sodijo nateg vratnih mišic, spremenjeno psihično stanje in podobno.

Kaj pa v primeru, ko oškodovanec ni kriv za povzročeno nesrečo?

Če oškodovanec ni bil kriv za prometno nesrečo (ne glede na to, ali je nastopal v vlogi voznika ali sovoznika), mu ob tem po zakonu pripada odškodnina za prometno nesrečo. Pogoj za to je, da obstajajo določene telesne poškodbe, povzročene med škodnim dogodkom. Višina odškodnine je odvisna od vrste in stopnje poškodbe, prejme pa jo lahko vsak, ki je poškodbe utrpel. Pomembno je le, da oškodovanec čim prej po škodnem dogodku obišče svojega osebnega zdravnika ali urgenco, saj izvidi služijo kot dokazno gradivo pri uveljavljanju odškodnine. Že pred začetkom postopka vam svetujemo, da vam pomagajo usposobljeni strokovnjaki. Visoka odškodnina Planinšec dosega izjemno visoke stroške odškodnin, saj se naši pravniki vsakemu primeru posvetijo individualno. Naši nasveti so brezplačni, saj se poplačamo šele v primeru uspeha.

Oškodovanec mora po škodnem dogodku čim prej obiskati svojega osebnega zdravnika

Ne glede na to, ali želite pridobiti izplačilo odškodnine AO plus ali običajne odškodnine, morate po prometni nesreči ukrepati hitro in učinkovito. Vaše ravnanje takoj po škodnem dogodku je tesno povezano z višino izplačila odškodnine AO plus ali drugih vrst odškodnine. V večini primerov se stranke ne zavedajo, da je pomoč strokovnjaka pri odškodninskem postopku zelo zaželena in priporočljiva, saj obstaja veliko malenkosti, ki jih je dobro vzeti v zakup, če želite doseči visoko izplačilo odškodnine. Visoka odškodnina Planinšec vam nudi pomoč, kadarkoli jo potrebujete, naši izkušeni strokovnjaki pa vam bodo svetovali in vam omogočili maksimalno izplačilo odškodnine AO plus.

Za pridobitev visoke odškodnine je zelo pomembno, da je k odškodninskemu zahtevku dodana tudi vsa potrebna dokumentacija, med katero štejemo vsa potrdila zdravnikov, fotografije, izjave prič in policijski zapisnik. Celotno gradivo mora biti tudi oddano pravočasno. V primeru, da zamudite rok za oddajo odškodninskega zahtevka, odškodnine več ne morete prejeti. Ko oškodovanec doživi šok po prometni nesreči, večinoma ne more razmišljati še o dokumentih in ostalih malenkostih, ki so potrebne za izplačilo odškodnine, zato tukaj nastopimo mi.

Pokličite Visoko odškodnino Planinšec, ki bo za vas uredila vse potrebno. Naše zadovoljne stranke po Sloveniji so dokaz, da delamo dobro in učinkovito ter da se za vsakega posameznika maksimalno potrudimo.

Strokovnjakinja za odškodninski postopek
Visoka odškodnina Planinšec vam bo svetovala in omogočila maksimalno izplačilo odškodnine AO plus

Kontaktirajte nas

Pokličite nas na našo brezplačno telefonsko številko ali nam pošljite sporočilo preko kontaktnega obrazca.